hits

therese89

Når rutiner blir viktig.

Skrevet 13.02.2018 klokken 17:52 | Kategori: Hverdag | Kommentarer: 0


Fra den dagen jeg fødte Thilde var jeg egentlig forberedt på at rutinene våre ble noe annerledes og kanksje noen ble borte og noen nye rutiner kom inn. Jeg var egnetlig forbredt på det fra den dagen jeg fikk en posetiv test. Jeg kan vel i grunn si det at det har endret seg noe, men det fordi vi har skolejente her i huset. Og ikke alt går på skinner når man da skal ha med seg 2 stykker ut døren. Er det noe vi er mestre på, så er det rolige morgener. Thea elsker det og bruke god tid egnelitg, men no er det ikke alltid slik. Rolig morgen blir fort en hektisk morgen.
Slik ser en normal dag ut hos oss..
Vi har alltid hatt rutiner på Thea fra den dagen hun begynte i barnehagen så har vi holdt på rutiner, rutine gjelder og når hun sover hos besteforedre da vil vi helst at hun er i seng til de tidene hun ellers hadde vært i seng om hun hadde vært hjemme.
Jeg synest rutiner er viktig og prøver derfor alt for og holde på de rutinene vi har på våre barn.

Vi står som regel opp når klokken er 06.30-0645. Da er det vel om lag 10-15 minutter før Thea er vekket, og vi er klare for en ny dag! På dette tidspunktet er det bare å hoppe i det, kle seg og forte seg og gjøre klar frokost til Thea og sette på vannkokeren, og prøve og få gjort klar en flaske med melk før Thilde våkner.
Mens Thea spiser frokost går jeg på badet og gjør meg klar. Når badet er ledig sender jeg Thea inn på bade hun klarer jo og kle seg selv. Det er helt rørende og se hvordan hun heller vil hjelpe meg med Thilde enn å gjøre seg selv klar for skolen.Så det ender ofte med at vi er alt for sein ut døren, men selv hvor sein vi er ut døren rekker hun skolen.
Mens Thea er på badet, så lager jeg nisten hennes, samt vekker Thilde og gir hun mat og ny bleie. Så får hun ligge litt på leketeppet før hun må i vognen.
Vi fokuserer på at frokost og middag er to viktige måltider å spise sammen. Når Thea er levert på skolen er jeg jo hjemme alene med Thilde. Vi pleier og leke litt på gulvet før vi ser litt på bilde bøker, og mens Thilde  leker med babygymen prøver jeg på dette tidspunktet å legge sammen litt klær og prøver og ryddet litt. Men det må jeg nok heller gjøre når hun sover får hun har andre planer når hun er våken.  Plutselig er klokken ett  og Thea er ferdig på skolen, og det er på tide og gå ut døren og møte henne på veien.

Når leksene er unnagjort leker vi litt, og starter på middagen frem til Thomas kommer hjem er det litt lek inni middags lagingen og.  Etter Thomas kommer hjem, så er det middags mat. Og Thea er veldig bestemt på at vi må vaske hender før vi spiser så det er noe vi gjør hver gang.
Etter middag gjør alle litt det de vil drive på med. Thomas og jeg utnytter vi denne tiden til og slappe litt av, Thea går jo stort sett ut etter middag og kommer hjem rett før hun skal legge seg, hun kommer gjerne hjem alt i fra en time til 30 minutter før hun skal legge seg får og spise kvelds. Thea skal være i seng til 19.00 seinest 19.45
No har vi begynt med rutiner på Thilde så hun spiser kvelds ved 18.00 og er i seng til 18.30 seinest 18.45. Hun sover jo stort sett hele natten og er hun trøtt nok og mett nok så våkner hun ikke opp på kvelden.

Når begge prinsessene mine  sover pleier jeg å bruke en liten halvtime-time på å rydde opp og tørke over her, slik at det er klart for dagen etterpå. Resten av kvelden står da til rådighet. Jeg har jo tatt meg selv enkelte dager i å tenke at noen dager er mer ladet enn andre. For noen ville vår hverdag vært et komplett kaos, men for oss er det en ren lykke. Vi elsker livet vi har skapt sammen, og ikke minst med begge våre skjønne prinsesser som sørger for at vi sent blir grå i håra! ;)
Jeg kunne aldri har byttet vekk dagene mine mot noe annet. Men slik som dette er det når rutiner blir viktig.

-Therese-

 

Skriv en kommentar